Over Bettina

Ontroerend realistisch en zeer gedetailleerd

Bettina Nienhaus is geboren in 1966 in Rhede een plaats in het west deel van Duitsland en opgegroeid in Nederland. Op 7 jarige leeftijd is zij verhuisd naar Aalten een plaats gelegen in de mooie Achterhoek.

Al van jongs af aan schildert en tekent Bettina. Als kind droomde ze er al van om later kunstenaar te worden. Het schilderen van dieren vond ze het mooiste om te doen en daaruit vloeide haar grote passie voort van het portretteren van dieren en wild. Sinds enige jaren heeft ze een professioneel niveau bereikt in het schilderen en wil in de komende jaren fulltime gaan werken in haar atelier.

Bettina werkt in realistische stijl. Ze werkt veelal met olieverf , pastel en zo nu en dan werkt ze met aquarel. Dieren komen tot “leven” in olieverf op doek of paneel en met pastel werkt ze op speciaal pastel papier.

De ogen vormen het uitgangspunt in haar schilderijen, omdat de ziel van het dier besloten ligt in de ogen. Ieder dier heeft zijn eigen unieke persoonlijkheid. Bettina ziet het als haar taak dat haar schilderijen de toeschouwer beroeren; dat ze het karakter van het dier weerspiegelen. Ze werkt steeds aan een aantal vrije werken met een krachtige compositie die rust en eenvoud uitstralen.

Daarnaast zijn het veelal werken in opdracht, vaak ontroerend realistisch en zeer gedetailleerd.

Bettina heeft inmiddels in binnen- en buitenland geëxposeerd.

Born in 1966 in Germany, raised in the Netherlands. Since her childhood Bettina has been drawing and painting, and she hoped to become an artist. Her main interest was painting animals, so it became one of her biggest passions to portray animals and wildlife.

Since several years she’s reached a more professional level of being a painter, and she hopes that maybe she can make it her living in the upcoming years. Her paintings are in a realistic style and mostly in pastel, oil and watercolour, and now and then in acrylics.

Bettina usually starts with painting the eyes, the soul of the animal is visible in the eyes.

Every animal has its own unique personality, and she finds it important that a painting ´lives’. It´s her job to make sure the painting touches you, that it reflects the animal´s character.

Bettina has had numerous expositions both in the Netherlands and abroad.